Yleisesittely

Tuusniemen Kotiseutuyhdistys ry. on perustettu vuonna 1963 nimellä Tuusniemen Kotiseutu- ja museoyhdistys. Nimi muutettiin Tuusniemen Kotiseutuyhdistykseksi 15 vuotta myöhemmin. Yhdistyksen tarkoituksena on kotiseudun kehittäminen, ihmisten ja heidän elinympäristönsä viihtyisyyden ja kotiseututietoisuuden lisääminen sekä kulttuuriperinnön vaaliminen. Yhdistyksen toimenkuvaan kuuluu erilaisten kotiseutuun ja kulttuuriin liittyvien tapahtumien ja retkien järjestäminen sekä perinteen keruu.

Kotiseutuyhdistyksen johtokunta vuonna 2021:
Pekka Mustonen, puheenjohtaja
Martti Kähkönen, sihteeri
Anssi Junkkari, varapuheenjohtaja
Eero Jäntti
Pirkko Kuronen
Tuula Miettinen
Lea Mustonen
Tomi Räsänen
Iida Eija Tilles

KuntoportaatTuusniemen kotiseutuyhdistys kuuluu Tuusniemen kylät ry:hyn, joka käynnisti maisemahankkeen vuonna 2018. Kotiseutuyhdistys päätti osana maisemahanketta rakentaa kirkonkylään kuntoportaat. Paikaksi valikoitui lopulta Patahmontien ja Keskitien risteyksessä oleva suppa. Portaat rakennettiin syksyllä 2020. Portaiden teemaksi valittiin 'Ihmisten hyväksi', joka perustuu pitkäaikaisen kunnallisvaikuttajan Ananias Happosen käyttämään sanontaan. Portaat laskeutuvat Keskitieltä supan pohjalle ja nousevat sieltä harjun päälle. Portaita on yhteensä 185. 

Portaisiin on suunnitteilla valaistus vuoden 2021 aikana ja supan pohjalle on tulossa kuntoiluvälineitä. Portaiden tarinallistamista jatketaan kertomalla Anaskin elämänvaiheista kolmessa infotaulussa. Kuntoportaat ovat saaneet kiitettävän vastaanoton kuntalaisilta. Kuntoportaiden kunnossapidosta vastaa kotiseutuyhdistys ja sitä varten kerättiin rahoitusta myymällä askelmia yrityksille ja yksityisille.

Kuntoporrastyöryhmään kuuluvat Anssi Junkkari, Pirkko Kuronen, Markku Tirkkonen ja Pekka Mustonen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti